سیستم آبیاری

Irrigation system

هنگامی که قصد داریم فضای سبز یک محوطه یا باغ را طراحی کنیم، بسیار مهم است که به سیستم آبیاری آن محوطه توجه کنیم. چرا که گیاهانی که در آن فضای سبز قرار دارند، در صورت عدم وجود آب به صورت روتین و به مقدار کافی، دچار خشک شدگی و پژمردگی خواهند شد. در نتیجه این امر لازم است که قبل از اجرای طرح کاشت گیاهان، حتما از سیستم های آبیاری طراحی شده اطمینان حاصل کرد. با توجه به اهمیت این موضوع، معماران باید نکات مهمی را در طراحی سیستم‌ آبیاری در نظر بگیرند. در ادامه‌ی این مطلب قصد داریم به ارائه این نکات مهم در طراحی پروژه‌های فضای سبز بپردازیم.

انواع سیستم های آبیاری

برای اینکه بتوانید تصمیم بگیرید کدام یک از سیستم‌ های آبیاری مناسب باغ یا فضای سبز شماست لازم است تا با انواع آن که در ادامه‌ی این بند به آن‌ها اشاره خواهیم کرد؛ آشنا شوید.

سیستم آبیاری تحت فشار: این سیستم دقیقا همان سیستمی است که به وسیله پمپ آب و ایجاد فشار قوی، آب وارد مخزن شده و برای استفاده آماده می‌شود. از آن‌جا که این سیستم بسیار کارامد بوده و نسبت به سایر سیستم‌ها مقرون به صرفه‌تر است؛ در سال‌های اخیر بودجه قابل توجه‌ای به این موضوع اختصاص داده شده است.

سیستم آبیاری بارانی: این سیستم آبیاری یکی از روش‌های سیستم آبیاری تحت فشار است. در این سیستم مسیر انتقال طوری در نظر گرفته می‌شود تا آب هدر رفت نداشته باشد.

سیستم آبیاری قطره‌ای: این سیستم بیشتر برای زمین‌های کشاورزی و به طور کلی در حوزه زراعت مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این سیستم آبیاری به صورت تدریجی صورت می‌گیرد به طوری که در عین همیشه مرطوب بودن خاک و رسیدن مواد غذایی به صورت مستمر به گیاه؛ در مصرف آب نیز صرفه جویی می‌شود.

 

تجهیزات لازم برای طراحی سیستم آبیاری

تا زمانی که ندانید چه تجهیزاتی برای آبیاری لازم است، نمی‌توانید یک سیستم آبیاری مناسب طراحی کنید. هنگام طراحی سیستم آبیاری باید ضرورت وجود تجهیزاتی مانند فلیتر، پمپ آب، شیر برقی، انواع نازل، لوله، کنترلر، میکروجت، اسپرینگر و بابلر را در نظر بگیرید و هر کدام را در جایگاه مناسب خود قرار دهید تا سیستم های آبیاری فضا‌های سبز دچار مشکل نشوند.

منبع آب در سیستم های آبیاری برای فضای سبز

معمولا به عنوان منابع آب در سیستم‌ های آبیاری فضای سبز از چاه‌هایی با عمق کم در خود محیط فضای سبز استفاده می‌شود. برای اینکه این چاه‌های کم عمق، خروجی مناسب داشته باشند لازم است تا یک پمپ در آن‌ها نصب شود. اگر منبع سیستم آبیاری، آب شهری باشد؛ لازم نیست که مخزن نصب کنید. با وجود این موضوع بهتر است تمام جوانب طراحی منبع را در نظر بگیرید. چرا که این موضوع حساس‌ترین نکته در طراحی سیستم آبیاری فضای سبز است. از طرفی منبع باید در جایی قرار گیرد که دسترسی به آن جهت سرویس آسان باشد.

شبکه سازی لوله‌ها

برای اینکه بتوانید یک فضای سبز منحصر به فرد داشته باشید، نباید تاثیر آب را دست کم بگیرید. به همین منظور بهتر است که مکان‌های مناسبی برای خروجی نازل و بابلر در نظر داشته باشید.

بهترین راه این است که تجهیزات مرکزی را در مکانی به دور از فضای سبز نصب کنید تا در صورت بروز هر گونه مشکل در پمپ و مخزن اصلی، مجبور به شکافتن فضای سبز نشوید. در مرحله بعد با طراحی یک شبکه لوله آب رسانی می‌توانید دسترسی به لوله آب را در تمام نقاط فضای سبز اجرا کنید.

طراحی سیستم آبیاری

سیستم آبیاری یکی از حساس‌ترین مواردی است که معمار یک پروژه باید به آن توجه کند. در صورتی که آبیاری به صورت مداوم انجام نشود، گیاهان دچار مشکل شده و در نهایت از بین می‌روند. با توجه به این موضوع لازم است که جهت انجام طراحی سیستم آبیاری با مشاورین و متخصصین آن حوزه در شهر خود مشورت کنید. در خصوص سیستم‌ های آبیاری در مشهد می‌توانید با مشاورین ما تماس برقرار کنید.

در آخر

در مطلب فوق به بحث سیستم‌های آبیاری، انواع آن و همچنین نکات بسیار مهم در طراحی آن پرداختیم. فراموش نکنید که طراحی این سیستم حساس، نیازمند علم، تجربه است تا بتوان همه جوانب آن را در نظر گرفت. به همین منظور بدون وجود یک متخصص نمی‌توانید به انجام این کار بپردازید.

درخواست مشاوره

"*" indicates required fields

درخواست مشاوره برای :*
فایل ها را به اینجا بکشید
Accepted file types: jpg, png, pdf, zip, Max. file size: 64 MB.
    سوال دیگری دارید ؟
    با ما تماس بگیرید

    هدف گروه ساختمانی پارسه تحقق زندگی مطلوب همراه با آسایش مشتریان عزیز می‌باشد. برای رسیدن به این هدف والا و به عهده گرفتن مسئولیت سنگین ایجاد راحتی همواره سعی کرده ایم تا پیش نیازهای لازم را فراهم آوریم.