پتینه کاری

Patina

پتینه کاری بخشی از فرآیند دکوراسیون داخلی و نوعی نقاشی ساختمان به حساب می‌آید. با استفاده از آن می‌توان طرح‌ها و نقوش زیبایی روی دیوار و سقف طراحی نمود. پتینه به معنای کهنگی است و پتینه کاری نیز نوعی نقاشی است که حالتی کهنه و تورفته ایجاد می‌کند.

در گذشته،  تنها به شیوه سنتی این کار مورد استفاده قرار می‌گرفت؛ اما امروزه با استفاده از متریال‌های جدید، با رنگ‌ها و نقش‌های مدرن و جذاب انجام می‌شود و نوعی نقاشی دکوراتیو به شمار می‌رود.

پتینه کاری فراتر از نقاشی ساختمان است؛ به طوری که علاوه بر رنگ آمیزی، پوششی نازک با بافتی متفاوت بر روی دیوار و سقف ساختمان ایجاد می‌کند که آن را در برابر گرد و غبار و رطوبت حفظ می‌کند.

در ادامه این مطلب به بیان ویژگی‌ها و انواع آن و اجرای پتینه کاری می‌پردازیم. در صورتی که به این هنر علاقه دارید و می‌خواهید در این زمینه اطلاعات بیش‌تری کسب کنید؛ تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

ویژگی‌های پتینه کاری ساختمان

  • پتینه جایگزین بسیار مناسبی برای رنگ آمیزی ساختمان است و نسبت به نقاشی، جلوه و زیبایی سقف و دیوار را چند برابر می‌کند.
  • از طرح ها و رنگ‌های مختلفی می‌توان برای آن استفاده نمود؛ رایج‌ترین رنگ مورد استفاده در پتینه کاری، رنگ سبز است.
  • در صورت مخدوش شدن، قابلیت ترمیم و لکه گیری دارد.
  • ناهمواری‌ها و ترک‌های روی دیوار و سقف را می‌توان با استفاده از بکارگیری آن برطرف نمود.
  • پتینه کاری را روی سطوح مختلف نظیر سقف، ستون، دیوار، فلز، چوب، ام‌دی‌اف و پارتیشن‌ها می‌توان انجام داد و در این زمینه محدودیتی وجود ندارد.
  • پتینه در برابر گرد و غبار مقاوم و نسبت به رطوبت عایق است.

انواع پتینه کاری ساختمان

پتینه کاری با اسفنج

پتینه با اسفنج، از جمله ساده‌ترین و کم‌هزینه‌ترین انواع روش‌های پتینه  به حساب می‌آید. برای این کار، لازم است که اسفنج تمیزی را به رنگ آغشته کرده و به حالت ضربه‌ای، طرح را روی دیوار یا سقف ایجاد نمایید. با استفاده از این روش، می‌توان نقوش ساده و ظریفی روی دیوار یا سقف طراحی نمود.

پتینه کاری با پارچه

پتینه با پارچه در دو مرحله انجام می‌شود و نسبت به انجام آن با اسفنج مشکل‌تر است. برای پتینه با پارچه، لازم است که ابتدا زیرسازی دیوار یا سقف انجام شود؛

به عبارت دیگر، نخست بایستی دیوار یا سقف مورد نظر را با رنگی ساده نقاشی نمود. در مرحله بعد با پارچه‌ای آغشته به رنگ، روی دیوار یا سقف ضربه‌هایی زده می‌شود و طرح‌ها و نقوش مورد نظر روی دیوار یا سقف پیاده می‌شوند.

پتینه کاری با رنگ برداری

پتینه به روش رنگ برداری نیز دارای دو مرحله است. در مرحله اول، لازم است که لایه‌ای رقیق از رنگ با استفاده از قلم‌مو بر روی سقف یا دیوار کشیده شود.

در مرحله دوم، پیش از آنکه رنگ دیوار یا سقف خشک شود؛ رنگ‌های اضافه روی سقف یا دیوار با استفاده از یک پارچه مچاله شده برداشته می‌شوند. به این ترتیب، روی سقف یا دیوار، نقش پارچه مچاله شده طراحی می‌شود.

پتینه کاری راه راه

پتینه راه راه یکی از روش‌های جدید و پرطرفدار است که بیش‌تر برای طراحی دیوار اتاق خواب مناسب است. برای این کار، باید وسط دیوار را پیدا کرده و با چسباندن نوار چسب‌هایی به صورت موازی، بخش‌های مختلف دیوار را از هم جدا کنید.

پس از رنگ آمیزی دیوار، می‌توانید چسب‌ها را از دیوار جدا کرده و از نمای جذاب دیوار لذت ببرید.

شایان ذکر است که استفاده از پتینه راه راه برای دیوار، مقداری فضا را شلوغ نشان می‌دهد؛ بنابراین توصیه می‌شود که این نوع پتینه کاری را برای پذیرایی انجام ندهید. همچنین بهتر است نوع راه راه را تنها برای یکی از دیوارهای اتاق خواب مورد استفاده قرار دهید.

اجرای پتینه کاری ساختمان

پتینه کاری، انتخابی مناسب برای تزئین سقف و دیوار ساختمان‌های مسکونی و تجاری است و نسبت به دوام و ماندگاری و جلوه‌ای که در نمای داخلی ساختمان ایجاد می‌کند؛ بسیار کم‌هزینه است.

خدمات تخصصی پتینه و رنگ آمیزی ساختمان در مشهد توسط طراحان حرفه‌ای در اسرع وقت و با قیمت مناسب انجام می‌شود.

طراحان متخصص پتینه کاری در مشهد، سبک‌های مختلف پتینه کاری نظیر پتینه روی دیوار، پتینه روی سقف و  پتینه روی ستون را پیاده سازی می‌کنند. علاوه براین، سبک‌های پتینه مدرن از جمله پتینه روی گچبری، پتینه برجسته روی دیوار و پتینه ورق طلا روی دیوار را نیز ارائه می‌دهند.

درخواست مشاوره

"*" indicates required fields

درخواست مشاوره برای :*
فایل ها را به اینجا بکشید
Accepted file types: jpg, png, pdf, zip, Max. file size: 64 MB.
    سوال دیگری دارید ؟
    با ما تماس بگیرید

    هدف گروه ساختمانی پارسه تحقق زندگی مطلوب همراه با آسایش مشتریان عزیز می‌باشد. برای رسیدن به این هدف والا و به عهده گرفتن مسئولیت سنگین ایجاد راحتی همواره سعی کرده ایم تا پیش نیازهای لازم را فراهم آوریم.